Neid samu muffineid olen viimase 2 nädala jooksul valmistanud ei rohkem ega vähem kui 4 portsu. Teistmoodi öeldes umbkaudu 3,5 muffinit iga päev ja nii 2 nädalat jutti! Aga õnneks ei läinud 3 esimest partiid untsu, vaid risti vastupidi – kõik pisteti nii kiiresti nahka, et ma ei jõudnud fotokaga üldse ähvardama hakatagi. Alles 4. korral olin targem ja broneerisin ka fotokale mõned.
Paar nädalat tagasi, kui rabarberi master plan kohustluslikus korras kõikide toidufanattide peadesse istutati, otsisin minagi internetist head ja usaldusväärset rabarberimuffinite retsepti. Midagi sellist mõnusat, mis oleks mahlane ja mitte liiga magus… Ja mis võiks olla siis veel parem leid kui muffinid pealkirjaga “Maailma parimad rabarbrimuffinid”? Mitu blogijat kiitis neid pehmelt öeldes taevani ja olgem ausad – nimi ise on juba nii enesekindlalt väljakutsuv, et lausa sundis proovima, kas ikka on maailma parimad.
Esimesel korral tegin kõik täpselt nii, nagu retseptis kirjas oli, aga kuna ma ei ole suurem asi kaneelisõber, siis jätsin edaspidi selle välja ja lisasin hoopis väheke martsipani. Ja tõesti, nendest on saanud minu elu kõige paremad rabarberimuffinid! Mahlased, hästi rabarberised (nagu mulle meeldib), mõnusalt hapukad ja pehmed – ja kui tundub, et enam ei saagi paremaks minna, siis võib neid veel päeva-paar hoida ja muffinid lähevad siiski veel paremaks! :)
Minu lemmikud on need päevasel ajal kohvi kõrvale, õhtuti sobivad hästi ka piparmündi-melissi tee seltsi. Nüüd, mil 4. portsust viimane muffin nahka pistetud, unistan juba uuest laarist ja sellest, kuidas ma ühel päeval sama järepidevalt ja kiire tempoga trenni teen! ;)
Nami-nami “Maailma parimad rabarbrimuffinid” martsipaniga (ja ilma kaneelita):
2 muna
1,5 dl suhkrut
2,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
150 g paksemat hapukoort
50 g sulatatud võid
300 g tükeldatud rabarberit (u 4-5 keskmist vart)
100 g martsipani
Sulata või ja sega kuivained (v.a suhkur) omavahel, riivi nende sekka ka martsipan. Vahusta munad suhkruga ning sega munavahu hulka vaheldumisi hapukoor, jahtunud sulavõi ja kuivained. Viimasena lisa rabarbritükid. Jaota tainas paberümbristega voodertatud vormidesse, pannes vormid ääreni täis. Küpseta 225kraadises ahjus umbes 17 minutit (minul läks 17, originaalretseptis 15 ehk vastavalt ahjule). Kui soovi on, kaunista jahtunud muffinid tuhksuhkru või vahukooremütsikesega.
Kuna mu lemmik muffinid on valge šokolaadi ja mustikatega, siis mulle tundub, et rabarberimuffinid martsipaniga on selle hooaja kindel võitja! Mingil põhjusel meeldib ka mulle niigi üsna taljevaenulikesse muffinitesse veel see ekstrakalor lisada. Õnneks on kohe suvi ja siis toitume nagunii õhust ja armastusest:)
Mm, mustika ja valge šokolaadiga muffinid… need tuleb sügise poole kindlasti kavasse võtta! Ja kalorid, täitsa nõus, küll nendega jõuab ka tegeleda, täiesti teisejärguline ;)
Mul on ka need “maailma parimad” silma jäänud, aga tegemiseni pole jõudnud. Just praegu oli plaanis rabarberikooki tegema hakata, aga jääb ära. Tulevad hoopis muffinid, rabarberi ja martsipaniga :) Aitäh idee eest!
Aga palun, anna siis teada, kas pidid kahetsema või mitte! Ootan! ;)
Kaare, mida ma kuulen? Kohe küpsetama :)
Marju, nii tore kuulda, et muffinid meeldisid. Muide, kaneel+rabarber on väga hea kooslus, nii et näpuotsatäie võid ju ikka panna? See nimi on pretensioonikas, aga nagu ma raamatus seletan, siis ma olen päris mitmeid proovinud ja need on parimad :) :D
Jah, väikse näpuotsatäia võib tõesti panna, nii et tunda pole :P :) Ehh, tegelikult ei ole asi üldse niiii hull. Lihtsalt ilma meeldib rohkem, aga igatahes, Pille, need on sul küll ühed supermuffinid! Mul juba pool suguvõsa väga häpid :)
Kusjuures ise ma seda postitust kirjutades ka mõtlesin, et eestlased vist ei proovi sellise nimega asju mitte selle pärast, et need võivadki tõsiselt head olla, vaid soovivad vist ikka rohkem tõestada, et ei ole ikka midagi nii maailma parimad! Aga nende muffinitega ei saa nii mõelda, 100% nime väärt! :)
Minu arvates on ka need algretsepti muffinid väga maitsvad ja mahlased. Ja kaneel annab rarberile niii hea maitse! Rabarber ja martsipan sobivad ka muidugi ideaalselt kokku – peaks selliselt ka proovima. :)
Marju – raporteerin enda “hernepõllult” :D Ühest õiest oli saanud pisi-pisikes kaun – üks hommik võileivale väikest võrset murdes vaatasin, et oi, milline nunnu on! :) Üliarmas – nii poole cm pikukene.
Oh, kui lahe. Mina lasin ka viimase satsi (panin hiljem veel portsu herneid) ka õitsema – juba need õied on nii kenad ja kevadised suure linna korteris, et seest läheb soojaks :) Need noored kaunad on ka väga nunnud ja oi kui maitsvad ka veel :P :)
Marju, kohe kindlasti ei kahetse, et koogi asemel martsipaniga muffinid ette võtsin. Kui valida, siis olen alati martsipani poolt! Ja “maailma parimad” on need muffinid, nagu Sinagi kirjutasid, hoopis järgmisel päeval! Ja nüüd aitab unistamisest, marss kõhulihaseid treenima :P
Pille, rahu, ülesanne täidetud :D
:D hea mõte! :) Ma panustan sellele, et viimaste päevade pikad aiatööpäevad ja palavad ilmad on ka lisaks punasele seljaga (sest kõht päikese poole ju juba ei rohi!) mõned ülearused kalorid põletanud! ;)
mmmm, kui head :D. Võtsin ühe pannitäie ahjust ja tundub, et pean kohe uue tegema, sest õhtuseks jaanituleks neid küll ei jagu :)
Ehhee, väga lahe. Mul juhtus sama asi, aga mitu korda järjest. Siis lõpuks õppisin ja tegin 2 pannitäit korraga :)
Ei tea kas täisteranisujahu ka asja ära ajab?
Muidu tundub maitsev ja naaber tõi just sületäie rabarbereid ja miks mitte neid maailma parimate muffinite peale ära kasutada :)
Vabanda, et vastus viibis, aga kindlasti tasub proovida, Margeri, veel enne, kui puiseks läevad! ;)
No lõpuks tegin ära……ja tuleb välja, et kohe, kui üks “laar” otsa saab, sulatan juba uut või tükki:)lemmikud!!!!!!
see on kodulehel availible in english?
ee , kas kommenteerijad räägivad ikka samast retseptist mis siin lehel on?! minu muffinid jäid täiesti toored, kahekordistasin küpsetusaega ja ikka on toored. mitte mingit martsipanimaitset tunda pole üldse (kasutasin “õiget” martsipani, mandlimassist), magusad need ka pole. lihtsalt täiesti ilmetu tuima maitsega vesine plönn millel siis on hapu maitse rabarberi näol. mainin ka, et ma pole kuigi algaja küpsetaja vaid 10a kogemusega ja küpsetan vähemalt korda nädalas midagi, ka keerulisemaid asju niiet oskamatuses retseptiga ringi käia ei tohiks viga olla.