Kui kokaraamatus oleksid retseptideks värvid, oleks avokaadomahediku õpetus pealkirja “Roheline” all. Avokaado, kurk, piparmünt, laim, matcha – milline visuaalne mõnu eri tooni rohelistest ja neist õhkavast värskusest. Kõik kokkugi annavad ühe siidpehme, värskendava ja toitva klaasitäie. Täheldangi siia üles selle üheks lemmikuks saanud mahedikuretsepti, mille järele millegipärast just lõunati isutab.
Avokaado-kurgimahedik
(retsept kohandatud lehelt Taste of Two Plates)
1 klaas (~350 ml)
½ küpset avokaadot
½ banaani (külmutatud)
1 lühike kurk, soovi korral kooritud
100 ml vett
1 tl mett
1 tl laimimahla
3-4 piparmündilehte (soovi korral)
1/2-1 tl matcha (rohelise tee) pulbrit (soovi korral)*
näpuotsaga soola
Surista kõik komponendid kannmikseris või saumikseri abil ühtlaseks paksus ja kreemiseks mahedikuks. Serveeri kohe.
* Matcha on peen roheline pulber – jahvatatud rohelise tee lehted. Traditsiooniliselt on matcha‘st tehtud Jaapanis teed, aga antioksüdandirikast erkrohelist pulbrit võib kasutada ka muudes toitudes-jookides, näiteks laialt on see levinud küpsetistes. Matcha sisaldab kofeiini. Kui oled sellele tundik, jäta see retseptist lihtsalt välja. Kui oled aga harjunud hommikul või lõunal kofeiinisisaldavat teed või kohvi jooma, võib sulle see lisand mahedikes just meeldima hakata.