Tassike elu topelt koorega »

RAAMATUD

Siit lehelt leiad kõik (koka)raamatud, mille fotode autor on Marju Randmer-Nellis.

Kolme sõsara hõrgutised“Kolme sõsara hõrgutised” (2013)

“Kolme Sõsara Hõrgutistel” on oma pikk, loomulik ja väga isiklik kujunemislugu. Kerti, Triin ja Kadri tunnevad end selles ilmas justkui mälestus vanast maailmast: nad on harjunud perega koos tegutsema ja osalema oma toidu saamise ahelas kuni maa kaevamise ja seemnete mulda panemiseni. Isetegemine pakub rõõmu, mida poeriiulitel ei müüda. See raamat avab ukse nende köögipoolele. Nad on väga tänulikud oma vanematele ja vanavanematele, et neil oli võimalus kasvada vana Võromaa ja Setomaa kultuuriruumis. Sealt pärinevad ka nende hõrgutised.

Autorid: Kerti Vissel, Triin Vissel, Kadri Vissel

Raamat müügil raamatupoodides ja kirjastuse Pegasus kodulehel.

Kirss tordil -  Sandra Veeremaa“Kirss tordil” (2013)

Köögihaldjas Sandra Veeremaa armastab segada midagi täiesti ootamatut millegi täiesti tavapärasega. Suursuguseid ja ülekuhjatud torte tasakaalustavad üllatavalt hästi omavahel põimuvad maitsed. Iga retsept peidab endas pisikest kiiksu, mis on äärmiselt vajalik, sest meie köögiharjumused on pärandunud perekondadelt järgmistele juba väga pikka aega. Vajame midagi, mis muudaks küpsetamise taas ettearvamatuks.

Autor: Sandra Veeremaa

Väljaandja: Kirjastus Menu

Koduköögi kuldvara“Koduköögi kuldvara. Leivast kuni jäätiseni” (2013)

Põhjalik ja praktiline kokaraamat, kus hulgaliselt õpetusi ja retsepte erinevate toiduainete koduseks valmistamiseks. Iga hobikokk leiab sealt alusteadmisi ja juhendamist, et teha kodus leiba, juustu, kohupiima, erinevaid hoidiseid ja ka magusaid hõrgutisi. Raamatus on lisaks õpetused soolamise, marineerimise, suitsutamise ja hapendamise kohta.

Autor: Tuuli Mathisen

Raamat müügil raamatupoodides ja kirjastuse Pegasus kodulehel.

Kingitused köögist - Edith Soosaar“Kingitused köögist” (2013)

Omatehtud kingitused on isikupärased ning tihti kvaliteetsemad ja odavamad kui poest ostetud. Suuremate pühade ajal annavad need võimaluse meeles pidada kõiki armsaid inimesi. Jõulud, kevadpühad, emadepäev, katsikud, soolaleivapidu, sünnipäevad – midagi sobivat leiad sellest raamatust igaks sündmuseks. Siin on retsepte nii soolase- kui ka magusasõpradele, samuti on raamatus terve peatükk pühendatud omatehtud kosmeetikale, mis samuti imehästi kingituseks sobib.

Autor: Edith Soosaar

Väljaandja: Kirjastus Menu

Magustoitudega ümber maailma“Magustoitudega ümber maailma. Lihtsaid hõrgutisi 80 riigist” (2013)

Raamat sisaldab 80 erinevat magustoidu retsepti, mis on populaarsed maailma erinevates riikides. Magusasõber leiab sealt hõrgutisi igast ilma otsast: Austraalia sidrunipudingu, Armeenia külma aprikoosisupi, Haiti mango mousse, Iirimaa õunamagustoidu beseega, Rumeenia ploomi pelmeenid, Serbia täidetud pirnid, Türgi hõrgud porgandipallid, Rootsi mandlikorvid rabarberikreemiga ja palju muudki. Raamatus on nii tuttavaid maitsekombinatsioone kui ka eksootilisemaid desserte nõudlikumale maitsele.

Autor: Sandra Sentjurin

Raamat müügil raamatupoodides ja kirjastuse Pegasus kodulehel.

"Magus kiusatus - lihtsad koogid, millele on raske vastu panna" Silja Luide“Magus kiusatus. Lihtsad koogid, millele on raske vastu panna” (2012)

Suussulavate kookide küpsetamiseks pole vaja veeta köögis tunde ega vaevata pead keeruliste koostisosade leidmisega. Igaüks võib olla mõnusalt kreemise juustukoogi või tummise trühvlikoogi autor. Sellest raamatust leiad retsepte, mis aitavad valmistada maitsvaid kooke nii iseenda kui sõprade rõõmuks kiiresti ja lihtsa vaevaga. Meelepäraseid küpsetisi leiavad nii koolilapsed kui ka üliõpilased, kiire eluviisiga tööinimesed ja pereemad, ühesõnaga kõik, kes soovivad oma perekonda ja sõpru maitsvate kookidega üllatada, omamata seejuures palju aega või suurt kogemust.
Raamat on jaotatud nelja aastaaega, et aidata maksimaalselt kasutada saadusi, mida loodus parasjagu pakub. Paljud raamatu retseptid on ka gluteenivabad!

Autor: Silja Luide

Raamat müügil raamatupoodides ja kirjastuse Pegasus kodulehel.

Nii meil jõulud tuppa toodi...“Nii meil jõulud tuppa toodi” (2012)

Kas teadsite, kus ja millal kuulutati jõulud esimest korda ametlikult pühaks? kuidas tähistasid jõule vanad eestlased? millal joonistati esimene jõulukaart ja toodi tuppa esimene jõulupuu? mida sobib panna jõululauale? – neile ja paljudele teistele jõuludega seonduvatele küsimustele leiate vastuse sellest raamatust. Autorid juhivad lugeja haaravalt läbi jõulude ajaloo, lükkides jutustusse omaenda jõulumälestusi ja -elamusi. Ning otsekui täht jõulukuuse ladvas on raamatu lõpus kimbuke katsetamist väärivaid jõuluroogade retsepte.

Autorid: Piret Õunapuu ja Liina Karron

Vaata raamatust ka näidislehekülgi!

Head Briti pubiroad ja millist õlut nende kõrvale juua“Head Briti pubiroad ja millist õlut nende kõrvale juua” (2012)

James Ramsden teab Briti pubidest kõike. Juba mitu aastat on tema juhitav Drink Bar & Grill pakkunud parimat valikut Briti pubiroogadest, mille kõrvale saab rüübata head õlut. James on oma raamatu jaoks pannud kokku Briti pubi parima menüü ning soovitab iga roa kõrvale ka parimaid Eestis müügil olevaid õllesid. Muhedat juttu illustreerivad Marju Randmeri suurepärased fotod. Raamat ilmub eesti- ja inglisekeelsena.

Vaata raamatust ka näidislehekülgi!

Raamat müügil raamatupoodides ja kirjastuse Pegasus kodulehel.

Toidud ainult taimedest - retsepte ja tarkusi vegan-toidust “Toidud ainult taimedest. Retsepte ja tarkusi vegan-toidust” (2012)

Eesti esimene vegan-kokaraamat! Selle kokaraamatu koostisosades ei leidu liha, piima ega muna, kuid see ei tähenda, et puuduksid kreemimuffinid, koogid või grillivardad. Raamat tutvustab uusi ja huvitavaid retsepte, toiduaineid ning põnevaid maitseid. Oluline osa raamatust on ka teadmised taimetoidu teoreetilisest küljest: mida pidada silmas tasakaalustatud toitumisel, kust saavad taimetoitlased näiteks rauda ja kõik vajalikud valgud.

Raamatut saab veel praegugi soetada raamatupoodidest või Pegasuse kogulehelt. Siin ka Eesti Päevalehe arvustus!

Autorid: Mikk Mägi ja Loore Emilie Raav Miku vegan kohvikust

Tamme talu ürdiaias“Tamme talu ürdiaias” (2012)

Tamme talu perenaine, Heli Viedehof, jagab raamatu kaante vahel oma kogemusi ja teadmisi nii ürtide kasvatamise, hooldamise kui ka kasutamise kohta.  Heli õpetab sedagi, kuidas oma töö vilju nautida. Lisaks silmailule ja hurmavale aroomile annavad ürdid tõhusa panusa eelkõige kokakunstis. Ürditalu perenaine jagab soovitusi, kuidas ühte või teist taime parimal moel toitudes või hoidistes kasutada. Lisaks aitavad ürdid ka erinevate tõbede ja hädade puhul.Raamatust leiab ohtralt nippe, et ka algaja ürdikasvataja saaks oma uuest hobist maksimaalset rõõmu tunda.

Raamatut saab veel praegugi soetada raamatupoodidest või Pegasuse kogulehelt.

Autor: Heli Viedehof

Kulinaarsete kroonikute kokaraamat“Kulinaarsete kroonikute kokaraamat” (2011)

Raamatu kaante vahele mahub kümme väärt blogikokka. Nad on paljude toidusõprade lemmikud, sest nende kulinaarsed veebipäevikud pakuvad põnevaid retsepte ja vaimukat lugemist. Raamatust leiab nii suppi kui kooki. Nii pidurooga kui lemmiktoitu. Sekka ka hõrku ja eksootilist. Kõigele krooniks jagatakse retsepte, mis tõusnud perereliikvia staatusesse.

Raamatut saab veel praegugi soetada raamatupoodidest või Pegasuse kogulehelt.

Lisaks sellele, et mina olen üks kümnest blogijast, kes raamatukaante vahel retsepte jagab, oli mul suurepärane võimalus vürtsitada raamatut ka blogijate portreefotodega!

Blogijad raamatus:

  • Liina Karron “Aglio e olio”
  • Elis Toompuu “Elis köögis”
  • Piret Hanson “Puhas rõõm”
  • Priit Vahar, “Profa toitub”
  • Tuuli Mathisen “Ise tehtud, hästi tehtud”
  • Mari-Liis Ilover “Siit nurgast ja sealt nurgast”
  • Marju Randmer “Tassike elu topelt koorega”
  • Aet Trisberg “Aet köögis”
  • Ülle Jukk “Tiramisust ja Fata Morganast”
  • Juta Raudnask “What a Wonderful World”

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutud väljad on tähistatud tärniga *

*

*